Wie zijn wij?

De NVST is opgericht om stottertherapeuten optimaal te ondersteunen. We organiseren scholingen en verstrekken informatie aan verwijzers, logopedisten en zorgverzekeraars. We zijn allen EFS geregistreerd en scholen ons elk jaar bij in de meest recente inzichten, richtlijnen, onderzoeks- en therapiemethodes, om evidence based te kunnen handelen en de hoogste kwaliteit zorg te kunnen leveren aan mensen met vloeiendheidsstoornissen.

Wij, de stottertherapeuten van de NVST, vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt volledig mee te doen in de dagelijkse communicatie, contact kan maken met anderen en kan vertellen wat belangrijk is. Wij helpen mensen met stotteren en/of broddelen bij het verminderen van hun klachten en de impact ervan.

Vind jouw stottertherapeut

Informatie voor…

Verwijzers

Als u in uw beroep, als bijvoorbeeld huisarts of leerkracht, een persoon tegenkomt die stottert wilt u misschien hem/haar doorverwijzen naar iemand die hulp kan bieden. Via  onderstaande pagina voor verwijzers kunt u hier meer informatie over vinden.

Logopedisten

Als logopedist heeft u misschien een vraag over de behandeling van iemand die stottert, zoekt u meer informatie (over cursussen) of wilt u graag weten of u begeleiding kunt vragen van een NVST-therapeut. Hierover vindt u meer informatie op de pagina voor logopedisten.

Zorgverzekeraars

Als zorgverzekeraar wilt u misschien meer informatie over wat een NVST-therapeut aan uw verzekerden kan bieden en wat het verschil is tussen een logopedist en een gespecialiseerde NVST-stottertherapeut. Hierover vindt u meer informatie op de pagina voor de zorgverzekeraar.

Stottertherapie < 6 jaar

Stottertherapie 6 – 13 jaar

Stottertherapie > 13 jaar

Groepstherapie

We werken samen met: